Julia Kilpi

Julia Kilpi

Miten tiivistäisit olemuksesi?

Apua. Olen aika hullu mutta osaan myös olla tosi tylsä. Oon semmonen tyyppi, joka voidaan ylipuhua ihan mihin vaan. Pohjimmiltani oon ihan mukava, mutta jos ruoka jää väliin, esiin kuoriutuu hirviö. On ehkä virhe lähettää mut Atlantille, koska osaan olla muille joukkueille turhankin suora. Haha. Nauran kyseenalaisille jutuille ja Hugleikur Dagssonin Saako tälle edes nauraa -sarjakuvat on kuin luotu mulle.

Miten purjehdusharrastuksesi alkoi?

Aina olen vähän purjehtinut, mutta kunnolla viimeiset kymmenisen vuotta. Meripartiossa olen kyllä ollut jo 7-vuotiaasta mutta sanoisin purjehdusharrastukseni alkaneen vasta sitten 15-vuotiaana, kun partiolippukuntaamme hankittiin uusi vene. Muutama vuosi sitten liityin Snupuun.

Jollilla on erityinen paikka sydämessäni. Lapsena jollakurssilla olin ollut päivän tankkaamassa purjehdusteoriaa muiden lasten kanssa, kun kouluttaja kysyi vapaaehtoisia. Yhtään kättä ei noussut. Sitten kuului:

”Noniin. Julia menee ensimmäiseksi. Hyvä Julia!”

Istuessani siinä kylpyammeen muotoisessa purkissa muistan ajatelleeni, ettei minulla ollut aavistustakaan mitä olin tekemässä. Kouluttaja alkoi huutaa:

”Kirraa skuuttia, kirraa skuuttia!”

Mutta en mä muistanut mikä naru se niistä oli. Vene karkasi hallinnasta ja kaatui satama-altaaseen pienen purjehtijansa kanssa. Tämä ei lukeudu onnellisimpiin purjehdusmuistoihini.

Julia meloo

Mikä purjehduksessa viehättää?

Kun on sellainen ihminen, jonka on vaikea päästää arjesta irti, purjevene on ainut paikka jossa olen ajattelematta koulua, töitä ja muuta stressiä. Parasta on yhdistelmä adrenaliinia ja vauhtia. Kovalla kelillä, kun vene hakkaa vasten aaltoja ja meri pauhaa, sitä tuntee elävänsä.

Mitä tavoitteita sinulla on purjehduksen suhteen?

Ööööh. *syvä huokaus* Senkin lisäksi että ylitän Atlantin? Hmm. Toivoisin, ettei siitä koskaan tulisi pakkopullaa. Purjehduksesta meinaan. Sitä riskiä tuskin on, mutta tällä hetkellä se vaan on niin siistiä, ettei sitä fiilistä haluaisi koskaan päästää irti. Toivon että purjehdus tulee olemaan elämässäni niin kauan kuin henki kulkee.

Motto?

Mieluummin överit ku vajarit.

Lempi purjehdussana?

Apua, et sä voi kysyä tällastä! (Tässä vaiheessa mainittakoon, että vastauksen saaminen kesti huomattavan kauan) No vaikka pentteri koska ruoka on maailman parasta.

Määritelmä: Laivassa ruoan ja joissain tapauksissa myös keittiötarvikkeiden säilytykseen tarkoitettu komero.